De Avond4Daagse lopen? Drink kraanwater!

Jongen vult bidon met kraanwater

Honderden kinderen trekken er weer op uit! Ons advies: drink voor, tijdens en na het wandelen voldoende kraanwater. Gezond en duurzaam. Deze week zijn de lopers van de vierdaagse in Heinenoord op pad met een bidon.

Een kraanwaterbidon hoort natuurlijk ook bij de wandeluitrusting. In Zuidwest-Nederland lopen op verschillende loopevenementen kinderen met kraanwater.

Gezond

Water drinken regelt de lichaamstemperatuur, zorgt voor een goede vochtbalans én geeft energie. Andere dranken, zoals frisdrank of drinkyoghurt, worden in het lichaam omgezet in water. Alleen daarin kunnen ook vetten en suikers zitten. Kraanwater bevat nul calorieën. Een gezond alternatief!

Elke dag kraanwater

Het hele jaar door zet Evides kraanwater neer als gezond en goed alternatief voor calorierijke drankjes. Evides werkt daarbij samen met o.a. diverse JOGG-gemeenten (Jongeren op Gezond Gewicht), zoals Dordrecht, Vlaardingen, Hellevoetsluits, Delft en met Lekker Fit! Rotterdam. Zo bevorderen we het drinken van kraanwater op school en bij het sporten. Daarnaast leren we basisschoolleerlingen via een educatieprogramma en onze gastlessen alles over drinkwater. Ook ondersteunt Evides allerlei sportieve evenementen met bidons, zoals de Avond4Daagse.

Volg ons op social media

Meer weten over kraanwater? Kijk op evides.nl/drinkwater en volg ons op Facebook, Twitter en LinkedIn. Speciaal voor kinderen en docenten is er educatie.

 

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.