Dompel je onder tijdens de Week van ons Water

Spaarbekkens Biesbosch

Van 1 tot en met 8 mei 2016 is het de Week van Ons Water. Op diverse plaatsen in Nederland kun je meer te weten komen over wat er allemaal komt kijken bij het waterbeheer in Nederland.

Over onze activiteiten

Ook Evides Waterbedrijf organiseert samen met haar (water)partners leuke en leerzame wateractiviteiten voor het hele gezin. Maak bijvoorbeeld een kraanwaterselfie op de bevrijdingsfestivals in Rotterdam of Vlissingen. Neem deel aan een waterwandeling in de natuurgebieden van Haamstede, Kapellebrugge (in Zeeland) of in Ossendrecht (Brabant). Of duik in de wereld van drinkwaterzuivering: volg een ‘drinkwaterles’ in het Biesbosch MuseumEiland. Wil je weten welke bruikbare stoffen je uit het toilet kunt halen? Bezoek dan onze onderzoeksinstallatie RINEW bij stadsboerderij Uit Je Eigen Stad in Rotterdam. Genoeg leuke activiteiten om aan deel te nemen. Dus noteer de Week van Ons Water alvast in de agenda! Aanmelden kan vanaf medio april.

 

Week van Ons Water

Twee maal dit jaar is er een Week van Ons Water met activiteiten, excursies en open dagen van waterorganisaties en -musea. In mei is het thema waterkwaliteit, in het najaar (12 t/m 19 oktober 2016) waterveiligheid. Het evenement wordt georganiseerd vanuit  ‘Ons Water’. ‘Ons Water’ is een initiatief van Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, Unie van Waterschappen, VNG, IPO, Vewin, Waterschappen, provincies, gemeentes en waterbedrijven. Met ‘Ons Water’ willen we Nederlanders bewust maken van het feit dat schoon, veilig en voldoende water niet vanzelfsprekend is.

 

Aanmelden

Op de website van de Week van Ons Water kun je je vanaf medio april aanmelden. Houd de website dus in de gaten! De meeste activiteiten van Evides zijn gratis. Soms betaal je een kleine bijdrage.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.