Drinkwater rol in nieuwe documentaire ‘Water tekent de stad’ van Dordrecht

Logo van stichting Water tekent de stad

Vanavond vindt de publiekspremière plaats van de documentaire over de betekenis van water in brede zin voor de stad Dordrecht in de Hollandse Delta. Ook drinkwater is onlosmakelijk verbonden met de stad en komt hierin aan bod in de film.

Kenmerkende verhalen

Interviews en sfeerbeelden schetsen een stad die met water leeft, werkt en zich ertegen beschermt. Uiteenlopende mensen komen aan het woord, onder wie bewoners en deskundigen. Ieder met een kenmerkend verhaal, waardoor een kleurrijk beeld wordt geschetst van water en de stad.

Rol drinkwater

Een van de geïnterviewden is Annette Ottolini, Directeur van Evides Waterbedrijf. Zij vertelt over het heden en verleden van het drinkwater in Dordrecht. Dit doet ze vanuit de Watertoren, het begin van de openbare drinkwatervoorziening in de stad. Hier vond de zuivering van oppervlaktewater plaats totdat in 1965 pompstation Baanhoek in gebruik werd genomen. Vandaag de dag ontvangen de inwoners van Dordrecht drinkwater vanuit de zuiveringslocatie in Baanhoek.

Stichting de Stad

De film is gemaakt door cineaste Evelyn Jansen in opdracht van stichting De Stad en te zien in Cinema The Movies in Dordrecht. Ook is de documentaire te koop op DVD.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.