Er op uit tijdens de Week van Ons Water

Spaarbekkens Biesbosch

Van 1 tot en met 8 mei 2016 is het de Week van Ons Water. Door het hele land zijn er activiteiten om meer te weten te komen over water(beheer). Ook Evides Waterbedrijf organiseert leuke en leerzame wateractiviteiten voor het hele gezin.

In Nederland zijn veel organisaties bezig om ervoor te zorgen dat er schoon, veilig en voldoende water is. Daar kunnen we trots op zijn en mogen we vaker bij stil staan. Vandaar de Week van Ons Water. Ook Evides heeft – samen met partners – een programma opgesteld, met wateruitjes op locaties in Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant.

Wat is er te doen?

Ons aanbod is divers. Van waterwandelingen – in de natuurgebieden van Haamstede en Kapellebrug (Zeeland) of Ossendrecht (Noord-Brabant) – tot een ‘drinkwaterles’ in het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam. Zien welke bruikbare stoffen er uit het toiletwater te halen zijn? Breng dan een bezoek aan de onderzoeksinstallatie RINEW bij stadsboerderij Uit Je Eigen Stad in Rotterdam. Op de bevrijdingsfestivals in Rotterdam en Vlissingen kunnen de bezoekers kraanwater drinken en een kraanwaterselfie maken met kans op een leuke kraanwatergadget.

Ons Water

Ons Water is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, Unie van Waterschappen, VNG, IPO, Vewin, waterschappen, provincies, gemeentes en waterbedrijven. Het doel van Ons Water is het waterbewustzijn van Nederlanders te vergroten. Op weekvanonswater.nl vind je de activiteiten in Nederland van alle deelnemers.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.