Evides Industriewater bouwt tweede demiwaterfabriek

luchtfoto van de Maasvlakte met locatie waar de tweede demiwaterfabriek komt

Steeds meer bedrijven in de Rotterdamse haven gebruiken gedemineraliseerd water, kortweg demiwater, voor hun productieprocessen. Evides Industriewater levert dit vanuit de demiwaterfabriek in de Botlek. Vanwege de toenemende vraag van verschillende bedrijven in het havengebied realiseren we een tweede demiwaterfabriek op de Maasvlakte.

Maasvlakte 1

Vanuit de demiwaterfabriek Botlek leveren we hoogwaardig demiwater aan een groot aantal petrochemische en chemische bedrijven in het Botlek-Europoort gebied. Per uur is dat zo’n 1.400 m3 via een speciaal hiervoor aangelegd demiwaterleidingnet. De nieuwe demiwaterfabriek gaat in 2017 open en komt te staan op de Maasvlakte 1. Samen voorzien de demiwaterfabrieken de bedrijven in de Botlek, Europoort en Maasvlakte 1 en 2 van proceswater.

Hoogwaardige technologie

Demiwater is water van ultrapure kwaliteit. Om dit te produceren, maken we onder meer gebruik van membraanfiltratie en ionenwisseling. Zo verwijderen we niet alleen alle zwevende deeltjes (zoals zand en algen) uit het water, maar ontdoen we het water ook van andere bestanddelen. Het demiwater wordt vooral gebruikt voor de productie van hogedruk-stoom. Het zorgt voor een goede geleiding en voorkomt vervuiling in kostbare turbines.

Natuurwaarden

We voeren de bouwwerkzaamheden uit in afstemming met overheden en natuurbeheerders. Zo kunnen we overlast zoveel mogelijk beperken en werken met oog voor de omgeving. We nemen verschillende maatregelen om de natuurwaarden in de nabije omgeving te ontzien en waar mogelijk te verhogen.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.