Evides trekt 450 meter leiding in een keer de grond in

Grote kranen houden de leiding omhoog

De Provincie Zeeland gaat de Tractaatweg (N62) in Zeeuws-Vlaanderen verbreden. Ter voorbereiding hierop verlegt Evides Waterbedrijf deze week twee waterleidingen.

De huidige leidingen liggen nu op de plek waar straks de nieuw op- en afrit komt te liggen van de verbrede Tractaatweg en worden daarom in opdracht van de Provincie verlegd.

Boorgaten
Het gaat om twee waterleidingen van 450 meter lang en 40 centimeter doorsnede. Eerder deze week zijn over deze grote lengte twee gaten geboord. Op woensdag 24 februari is de eerste leiding daar in één keer doorheen getrokken. Zaterdag volgt de andere waterleiding.

Gecontroleerd
Op woensdagochtend 24 februari zijn de werkzaamheden gestart. In de middag kwam de leiding boven. Het intrekken van een leiding voeren we heel gecontroleerd uit, zodat deze op de juiste positie in de grond komt te liggen. Vervolgens sluiten we deze aan op de bestaande leidingen. Naar verwachting nemen we de nieuwe drinkwaterleiding dit voorjaar in gebruik. Deze leiding vervoert drinkwater vanaf onze zuivering Braakman naar de inwoners in het zuiden van Zeeuws-Vlaanderen.

Planning
Naast de drink- en industriewaterleiding worden ook andere kabels en leidingen verlegd voor onder meer gas, elektriciteit en data. Gefaseerd worden de kabels en leidingen verlegd of aangelegd. DELTA Netwerkgroep voert werkzaamheden aan de waterleidingen uit in opdracht van Evides Waterbedrijf. Later dit jaar volgen nog werkzaamheden aan het leidingnet bij de Molenverkorting. Planning is dat al deze voorbereidende werkzaamheden in de zomer van 2016 zijn afgerond.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.