Evides verlegt drinkwatertransportleiding onder de A15

Medewerkers van Evides druk bezig met het verleggen van een watertransportleiding

​Vlak langs de A15 werkt Evides aan het persen van een nieuwe drinkwatertransportleiding onder de snelweg door. De leiding met een diameter van 1,2 meter boren en persen we in ongeveer 6 weken van de zuid- naar de noordzijde van de snelweg; zo’n 170 meter.

Voor de drinkwatervoorziening heeft Evides een uitgebreid drinkwaternet dat ook belangrijke verkeerspunten passeert zoals de A15. Met de verbreding van de A15 ter hoogte van het Beneluxplein, bleek het ook nodig om een drinkwatertransportleiding - die de snelweg daar kruist - te verleggen. De huidige drinkwaterleiding is nog normaal in bedrijf, maar met de nieuwe inrichting van de snelweg op dit knooppunt is de leiding in geval van lekkages moeilijk te bereiken. Daarom is besloten om dit deel van de leiding te verleggen.

Persen van een drinkwaterleiding

De afgelopen periode heeft aannemer Heijmans een boring uitgevoerd  onder de snelweg door met betonnen buizen van ca. 3 meter. Deze maakt nu plaats voor de stalen drinkwaterleiding met een diameter van 1,2 meter. De leiding wordt steeds met leidingdelen van circa 15 tot 20 meter onder de A15 doorgeperst, waarbij elke dag een nieuw leidingdeel aan de leiding wordt gelast. In circa 6 weken tijd wordt op deze manier de hele leiding aangelegd. Wanneer de leiding onder de A15 is aangelegd, wordt deze aan zowel de zuid- als de noordzijde aangesloten op de bestaande leiding. Inwoners van onder meer Schiedam ontvangen dan voortaan betrouwbaar drinkwater door deze nieuwe waterleiding onder de A15.

 

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.