Evides Waterbedrijf begiet ‘Dobberend Bos’

Foto van drinkwaterboot van Evides bij het Dobberend Bos in Rotterdam

​Op 16 maart 2016 vond, op de Nationale Boomfeestdag, de officiële onthulling plaats van het ‘Dobberend Bos’. Twintig bomen drijven in het water van de Rotterdamse Rijnhaven.

De aanwezigheid van de bomen vermindert CO2-uitstoot en fijnstof en levert een positieve bijdrage aan het leefklimaat in de stad. Evides Waterbedrijf steunt dit project door de bomen te voorzien van ‘zoet’ drinkwater.

Boeien

Omdat het zoutgehalte van het water in de Rijnhaven te hoog is voor de bomen, voorziet de drinkwaterboot van Evides de bomen van het ‘Dobberend Bos’ van drinkwater. De afdeling Scheepvaart van Evides levert drinkwater aan de binnenvaart in het Rotterdamse havengebied, waaronder de Rijnhaven. Vier keer per jaar vullen we het waterreservoir van de boeien met 500 liter water.

Middenin de maatschappij

Als waterbedrijf staat Evides middenin de maatschappij. We voorzien in een eerste levensbehoefte en vervullen daarmee een belangrijke maatschappelijke rol. Vanuit deze rol is het voor ons vanzelfsprekend om dit project, een initiatief van kunstproducent Mothership, te ondersteunen.

Verduurzamen

Evides is al langere tijd bezig met het verduurzamen van de bedrijfsprocessen, onder meer door het verminderen van energieverbruik. Zo benutten we voor al onze waterzuiveringslocaties 100% groene energie, opgewekt in Nederland, gebruiken we een waterstofauto en is het totale gasverbruik van Evides afgenomen door energiezuinig gedrag. Mede door deze activiteiten kennen de werkzaamheden van Evides een relatief lage CO2-voetafdruk.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.