Evidesfotoactie en duurzaam kraanwater op Havendag Tholen

Moeder en dochter tijdens fotoatie in Tholen

De organisatie van ‘Tholen 650 jaar’ zorgt samen met Evides Waterbedrijf dat de bezoekers kunnen kiezen voor kraanwater. Kom op 4 juni langs voor een fris watertje én maak een heuse kraanwaterselfie op de Havendag in Tholen.

Tholen viert met het grote evenement haar lange bestaan. Tijdens de Havendag draait alles om water! Kraanwater hoort daar ook bij. Tholen onderstreept zo samen met Evides Waterbedrijf de gezonde en duurzame eigenschappen van een vanzelfsprekend en tegelijk bijzonder product: kraanwater. Het Nederlandse kraanwater behoort tot het beste ter wereld.

Van regendruppel tot betrouwbaar drinkwater

In Tholen is het kraanwater gezuiverd uit grondwater uit de regio Halsteren. Evides pompt het grondwater van grote dieptes omhoog, om er daarna in zuivering op milieuvriendelijke wijze drinkwater van te maken. Het grondwater dat wij uit de bodem halen, kwam vele jaren geleden als sneeuw, regel of hagel naar beneden. In al die tijd sijpelde het steeds dieper in de bodem, die werkt als een natuurlijke zuivering. Het grondwater verblijft onder de 27 hectare natuurgebied van Evides, wat de beste bescherming oplevert.

Duurzaam kraanwater

De wijze van vervoer hiervan is één van de redenen waarom kraanwater zo duurzaam is. Zonder transport over de weg en zonder verpakkingsmateriaal levert Evides het thuis af. Dit vermindert energiegebruik en voorkomt plastic afval. Ook passen we steeds meer innovatieve technieken toe. Zo kan met steeds minder energie kraanwater geproduceerd en vervoerd worden en hergebruikt Evides 95% van alle reststoffen uit de zuivering.

Op 4 juni is het fotohokje en tappunt te vinden vlakbij de haven in Tholen, tegenover de oude ambachten. Tot dan?

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.