Evidesmedewerkers voor de klas op basisscholen

Jongen vult bidon met kraanwater

Evides Waterbedrijf start met gastlessen voor de bovenbouw van het basisonderwijs. Konden scholen voorheen lespakketten aanvragen om zelf een waterles te geven, nu kunnen ze zich ook inschrijven voor een gastles over drinkwater.

Evides Waterbedrijf zorgt dagelijks voor veilig, schoon en smakelijk drinkwater voor 2,5 miljoen consumenten in Zuidwest Nederland. Kraanwater lijkt vanzelfsprekend, maar er gaat heel wat werk aan vooraf voor er lekker en betrouwbaar water uit de kraan stroomt: van bron tot tap, van zorg voor schone bronnen – rivier- en grondwater – tot zuivering en levering. Kinderen bewust maken van het belang van duurzaamheid en drinkwater begint dan ook op de basisschool. Een leerzame gastles over kraanwater kan daarbij helpen.

Over onze gastlessen

In 2015 heeft Evides Waterbedrijf op 26 scholen een proef gedaan met gastlessen. Deze scholen hebben zeer positief gereageerd. Een goede reden om ermee door te gaan. De les duurt ongeveer een uur en is geschikt voor groep 6, 7 en 8. De gastdocent gaat met de kinderen in gesprek en vertelt van alles over drinkwater: over hoe gezond en duurzaam het is en hoe Evides drinkwater maakt. Maar ook over hoe je bewust omgaat met kraanwater en het water in de natuur en hoe de watervoorziening in ontwikkelingslanden is geregeld. De lessen zijn het hele schooljaar kosteloos aan te vragen, op basis van beschikbaarheid.

Meer informatie en aanvragen

Bent u zelf docent of wilt u de leerkracht van uw (klein)kind attenderen op ons educatieprogramma? Graag! U leest meer hierover op onze educatiepagina en u kunt daar ook ons lespakket en/of gastles aanvragen. Het educatieaanbod is bedoeld voor scholen in ons voorzieningsgebied.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.