Lezing voor gidsen Vereniging Vrijwilligers Hollandse Biesbosch

Spraabekkens Biesbosch vanuit de lucht gezien

In de Biesbosch liggen drie geschakelde spaarbekkens, die van groot belang zijn in het zuiveringsproces. Deze week gaven wij hierover een presentatie aan een gidsenpool, zodat zij tijdens hun rondleidingen door de Biesbosch ook vertellen over drinkwaterzuivering.

De groep gidsen geeft elk jaar rondleidingen in de Hollandse Biesbosch. Vanwege beveiligingsrichtlijnen is toegang tot onze bedrijfsterreinen niet mogelijk, maar uiteraard komen de spaarbekkens altijd aan de orde tijdens de rondleidingen. Regelmatig krijgen Biesboschgidsen vragen hierover.

Kloppende hart van de drinkwatervoorziening

De drie geschakelde spaarbekkens dragen de namen ‘De Gijster’, ‘Honderd en Dertig’ en ‘Petrusplaat’. De grootste heeft een omtrek van meer dan 8 kilometer. In de bekkens is oppervlaktewater opgeslagen uit de Maas. Van dit water wordt – na zorgvuldige zuivering – drink- en industriewater gemaakt voor Zuidwest-Nederland. Dankzij de bekkens is het mogelijk om droge periodes te overbruggen en bij een lage kwaliteit Maaswater de inname te stoppen. Tijdens het verblijf vindt natuurlijke voorzuivering plaats.

Enthousiaste reacties

De gidsen blikken met veel enthousiasme terug op de avond en zullen de informatie zeker verwerken in hun rondleidingen in de Biesbosch.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.