Nederland deelt kennis en kunde tijdens Kenya Water Week

Promotiestand in Kenya tijdens de Water Week

Van 20 tot 25 november vond de negende editie plaats van de jaarlijkse Kenya Water Week. De Nederlandse watersector was goed vertegenwoordigd en ook Vitens Evides International was aanwezig.

Bijna 20 Nederlandse bedrijven waren present in het Nederlandse paviljoen om hun expertise te delen.

‘Van hulp naar handel’

Parallel aan de beurs was er een conferentie met als thema ‘Aid to trade in the Kenyan Water Sector’. De economische ontwikkeling van Kenia heeft ertoe geleid dat het land nu is ingedeeld als ‘ middelinkomen land’ (Middle Income Country, MIC) . Dat betekent dat internationale donoren zich de komende jaren terugtrekken uit de Keniaanse watersector. Tijdens de conferentie werd in verschillende forums doorgedacht over innovatie, samenwerkingsmogelijkheden, verbetering van levering en het mogelijk maken van een goed zakelijk klimaat. 

Samenwerking

Om de Keniaanse waterbranche te inspireren, gaf Marco Schouten – directeur VEI – een speech over de successen van de Nederlandse watersector. Hij zoomde in op de mogelijkheden voor samenwerking tussen Kenia en Nederland om ervaringen te delen en van elkaar te leren.

Interessante discussies

Kenia heeft het principe van benchmarking binnen de watersector al geadopteerd van Nederland. Daardoor delen waterbedrijven ervaringen en best practices met elkaar en verbeteren ze op die manier hun prestaties. Zo komen investeringen binnen handbereik.

MVO-beleid

Het bijdragen aan oplossen van het wereldwaterprobleem is een van de aspecten van het MVO-beleid van Evides Waterbedrijf. Dit doen we door samen met Nederlandse waterbedrijven – via VEI – kennis te delen. Klanten kunnen ook helpen via de stichting Water for Life.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.