Nooddrinkwateroefening in Middelharnis

kinderen vullen een bidon met water met nooddrinkwater

Als de drinkwatervoorziening langer dan 24 uur uitvalt, kunnen we samen met de gemeente nooddrinkwater inzetten voor alle inwoners. Op 26 september oefenden we dit met gemeente Goeree-Overflakkee.

De oefening vond plaats op het plein voor het gemeentehuis. Vooraf werd een ‘kraanwaterzak’ gevuld met tienduizend liter drinkwater en op een vrachtwagen vervoerd naar het centrum van Middelharnis. Rond het middaguur konden de aanwezigen een bidon drinkwater komen halen. Ongeveer 150 mensen, onder wie veel scholieren, kwamen langs en namen een gevulde bidon mee. De oefening had geen invloed op de drinkwatervoorziening van de bewoners van Middelharnis. Zij bleven beschikken over drinkwater in hun woning.

Regelmatig oefenen

Hoewel de kans klein is dat de drinkwatervoorziening langer dan 24 uur uitvalt, bereiden wij ons hier goed op voor. Om vertrouwd te raken met de nooddrinkwatermaterialen en samenwerking te oefenen, organiseren wij regelmatig een operationele oefening.

Uitgebreide nooddrinkwatervoorziening

Sinds de jaren 90 beschikken we over een uitgebreide nooddrinkwatervoorziening. Als de reguliere drinkwatervoorziening in ons distributiegebied geheel of gedeeltelijk uitvalt, kunnen we met deze voorziening buiten het leidingnet om drinkwater leveren aan de bevolking. Evides Waterbedrijf en de gemeenten werken hierin samen.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.