Scholieren maken kennis met watertechnologie

Waterdruppels op glas

Om basisschoolleerlingen kennis te laten maken met beroepen in (exacte) wetenschap en technologie, verzorgde Evides Waterbedrijf op 1 april een gastles op de Hildegardisschool in Rotterdam.

De gastles maakte voor de leerlingen onderdeel uit van het Talentenkijker programma: een lessenserie voor groep 7 en 8 over beroepen en talenten in Wetenschap & Technologie (W&T). Tijdens de lessenserie gaan jongens en meisjes op zoek naar hun talenten, maken zij kennis met beroepsbeoefenaars uit de wereld van W&T en ontdekken zij welke talenten voor deze beroepen nodig zijn. Daarnaast gaan de leerlingen aan de slag met een praktische opdracht. Talentenkijker is een initiatief van VHTO en heeft als doel de stereotypering over bèta/technische beroepen en beroepsbeoefenaars te doorbreken. 
 
Tijdens de gastles maakten de leerlingen kennis met Evides Waterbedrijf. De interactieve les werd verzorgd door een medewerker van Evides Waterbedrijf. Wat komt er allemaal kijken bij het produceren van drinkwater en het zuiveren van water? Door middel van een filmpje, een gezamenlijk proefje met de actief koolfilter en de waterquiz leerden de scholieren hier meer over. De leerlingen hadden veel vragen voorbereid en deden actief mee.

 

Gastles over drinkwater

Basisscholen in het voorzieningsgebied van Evides kunnen zich inschrijven voor een gastles over drinkwater. De les duurt ongeveer een uur en is geschikt voor groep 6, 7 en 8. De gastdocent gaat met de kinderen in gesprek en vertelt van alles over drinkwater: over hoe gezond en duurzaam het is en hoe Evides drinkwater maakt. Maar ook over hoe je bewust omgaat met kraanwater en het water in de natuur en hoe de watervoorziening in ontwikkelingslanden is geregeld. De lessen zijn het hele schooljaar kosteloos aan te vragen, op basis van beschikbaarheid. U leest meer hierover op onze educatiepagina.

 

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.