Schoon drinkwater wereldwijd

Medewerker van Evides samen met lokale mensen aan het werk

​Vandaag is het Wereldgezondheidsdag. Schoon drinkwater is onlosmakelijk verbonden met gezondheid. Evides deelt haar waterexpertise om mensen in ontwikkelingslanden toegang te geven tot betaalbaar, schoon drinkwater. U kunt daarbij helpen.

Via het samenwerkingsverband Vitens Evides International (VEI) ondersteunen we lokale waterbedrijven in Azië en Afrika op technisch, operationeel en managementgebied. Deze projecten dragen bij aan het goed functioneren van de waterbedrijven ter plaatse, zodat zij voor drinkwater in de hele regio kunnen zorgen. Als Evides helpen wij bijvoorbeeld bij het opsporen van lekkages, het goed onderhouden van het leidingnet en het plaatsen van watermeters. Elk jaar geven tientallen Evidesmedewerkers trainingen ter plaatse en delen hun kennis.

Helpt u mee?

Als klant van Evides kunt u zelf een directe bijdrage leveren aan schoon drinkwater in ontwikkelingslanden zoals Mozambique, Ghana of Bangladesch. Dit kan door te doneren of in actie te komen voor Stichting Water for Life. Deze stichting voert extra Water for Life-projecten uit in landen waar wij al vanuit VEI actief zijn. Door deze werkwijze komt elke euro voor 100% ten goede aan de projecten. Wij werken daar bijvoorbeeld aan veilige watertappunten en voorzien scholen of tehuizen van watervoorzieningen. Sinds 2004 hebben onze klanten via Water for Life al ruim 800.000 mensen geholpen.

Meer weten? Zie www.evides.nl/waterforlife of meld u aan voor de nieuwsbrief.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.