Spetterende opening nationale Week van Ons Water

mascotte droppie en evi openen samen met kinderen en de wethouder de week van ons water

Vandaag is de spetterende opening van de nationale Week van Ons Water. De officiƫle aftrap van deze landelijke week is in Dordrecht, bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Naast de onthulling van Droppie Water staat de lancering van de keuzekist Klassewater uit de Kraan op het programma.

De Dordtse wethouder Rik van der Linden verzorgt de kick-off met Hans Oosters, voorzitter van de Unie van Waterschappen, Droppie Water en basisschoolleerlingen. Dit in bijzijn van alle waterpartners die deelnemen aan WaterEducatie Drechtsteden. Met de grote Droppies in het NME-centrum wordt ‘hun’ Aquarama nog beter te vinden.

Waterbewust

Water is veelzijdig. Dat zie en beleef je goed als je het Aquarama bezoekt. Tijdens deze landelijke aftrap van de Week van Ons Water wordt de keuzekist ‘Klassewater uit de kraan’ gelanceerd. Deze keuzekist hebben wij in samenwerking met het waterbedrijf Dunea, GGD Haaglanden en Milieueducatie Den Haag ontwikkeld voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Bij de digitale leskist Klassewater is de grote hoeveelheid verpakkingen die de leerlingen van thuis meenemen het onderwerp. Die hoeveelheid kan veel minder als je op school alleen maar water uit de kraan drinkt. Daar komt tenslotte 'Klassewater' uit, dat naast duurzaam ook nog eens gezond is.

Week van Ons Water

Van 12 tot en met 19 oktober zijn er in het hele land zo’n 100 activiteiten met als thema ‘waterveiligheid en wateroverlast’. In heel Nederland worden er leuke en leerzame wateractiviteiten georganiseerd om kennis te maken met de bijzondere wereld van het water. Alle informatie over de Week van Ons Water en de activiteiten die georganiseerd worden, is te vinden op weekvanonswater.nl. Volg de Week van Ons Water ook op social media via #weekvanonswater en #onswater.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.