Start realisatie Compenserende Maatregelen Kierbesluit Evides nadert

Kierbesluit

​Naar verwachting start Evides medio mei met de aanleg van 14 km waterleiding en met de bouw van een innamepompstation op Goeree-Overflakkee. Hiermee geeft Evides invulling aan twee maatregelen die nodig zijn voor de Haringvlietsluizen op een kier kunnen.

Ter voorbereiding van de werkzaamheden zijn de benodigde werkstroken gemarkeerd en zijn de eerste nieuwe waterleidingbuizen aangevoerd naar Middelharnis. Deze buizen hebben een diameter van 63 centimeter en zijn 20 meter lang, ze vormen straks de koppeling tussen het huidige leidingnet en het nieuwe innamepompstation.

Tot op heden vonden de werkzaamheden van Evides Waterbedrijf voor de Compenserende Maatregelen Kierbesluit voornamelijk achter de schermen plaats. Die werkzaamheden bestonden vooral uit onderzoek, ontwerp, contractvorming en gesprekken met vergunningverleners, grondeigenaren en vele andere stakeholders. Vanaf medio mei gaan we het werk uitvoeren. Wanneer alle compenserende maatregelen van zowel Waterschap Hollandse Delta, Rijkswaterstaat en Evides zijn afgerond, kunnen de Haringvlietsluizen in 2018 op een kier (www.kierharingvliet.nl).

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.