Tips voor milieuvriendelijk tuinieren

Een groen plantje in de tuin, zonder onkruid

Oktober is bij uitstek de maand om de tuin voor te bereiden op de naderende winter. Dankzij handige technieken kunt u dit op een milieuvriendelijke manier doen, zonder gebruik van chemische middelen.

Er zijn vele manieren om uw tuin op een duurzame manier onkruidvrij te houden. Een aantal handzame tips:

  • Onkruid tussen de tegels sterft af als u er kokend water over giet.
  • Groene aanslag schrobt u gemakkelijk van het terras met heet water, of gebruik een hoge drukspuit
  • Gebruik gereedschap dat het gemakkelijk maakt om onkruid te verwijderen, zoals schoffels, krabbers, (elektrische) borstels of branders.
  • Veeg regelmatig uw verharding: u veegt dan zand en zaden weg.
  • Plant bodembedekkers in uw tuin, dichtbij elkaar. Hierdoor krijgt onkruid geen kans
  • Dichte beplanting verhindert het kiemen van onkruidzaad.
  • Schoffel niet te vaak, want zo maakt u steeds een nieuw kiembed voor onkruidsoorten. Het is beter onkruid te plukken, zodat de wortel meekomt.

Chemische middelen overbodig

Met bovenstaande tips is het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen niet meer nodig. En voorkomt u dat schadelijke stoffen wegstromen in bodem, sloten en ander oppervlaktewater. Door natuurvriendelijk tuin- en terrasbeheer draagt u bij aan het milieu en aan schone bronnen voor drinkwater. Uiteraard beheert Evides haar eigen terreinen ook milieuvriendelijk: we zijn sinds 2010 gecertificeerd voor de Barometer Duurzaam Terreinbeheer Niveau Goud.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.