VEI en Brabant Water tekenen samenwerkingsovereenkomst

Hoofdkantoor Evides

Sinds 1 april bundelen Vitens Evides International (VEI) en drinkwaterbedrijf Brabant Water hun krachten. Zij tekenden een samenwerkingsovereenkomst voor de komende vijf jaar.

Vitens Evides International is in de afgelopen jaren sterk gegroeid. Die groei vereist meer waterprofessionals die bereid zijn hun kennis en vaardigheden in te zetten voor een betere drinkwatervoorziening in Afrika en Azië. Brabant Water is al actief in Colombia, Macedonië en Benin maar wil een grotere bijdrage realiseren met betrekking tot het vergroten van toegang tot water en sanitatie. Daarnaast wil het bedrijf werken aan duurzame ontwikkeling van medewerkers door hen ervaring op te laten doen in het buitenland.
 

Slagkracht verder vergroten

Door de samenwerking kunnen VEI en Brabant Water schaalvoordelen behalen, zoals op het gebied van voorbereiding, werving en de administratieve ondersteuning bij projecten. Zo kan meer geld effectief worden besteed aan het eigenlijke werk. Marco Schouten, directeur van VEI: “Prachtig dat Brabant Water nu ook meedoet! Onze professionaliteit en die van Brabant Water komen nu samen in VEI. De slagkracht van VEI wordt met de toetreding van Brabant Water nog verder vergroot en we zijn nu nog beter in staat om de kennis en kunde van de brede Nederlandse drinkwatersector te ontsluiten voor het buitenland.”

 

Over Vitens Evides International

Vitens Evides International is in 2005 opgericht door Vitens en Evides Waterbedrijf. Door het delen van Nederlandse kennis en ervaring op het gebied van drinkwater versterkt VEI drinkwaterbedrijven in ontwikkelings- en transitielanden. In de afgelopen jaren hebben ook de drinkwaterbedrijven WML, Waterbedrijf Groningen en PWN zich bij VEI aangesloten. Met de komst van Brabant Water is meer dan de helft van de Nederlandse waterbedrijven via VEI actief in Afrika en Azië.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.