Weekendtip: bouw je eigen ‘drinkwaterzuivering’ bij Museum of Water

een wand met kastjes en flesjes water erin

Wij dagen kinderen uit! Het zuiveren van rivier of grondwater tot betrouwbaar drinkwater is ons dagelijks werk. Maar kun jij eigenlijk water schoonmaken? Ontdek het dit weekend in het Museum of Water in Rotterdam.

Op zaterdag 17 september en zondag 18 september kunnen kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar hun eigen ‘drinkwaterzuivering’ bouwen (nou ja, bijna dan). Deelnemen is gratis en kan tussen 13:00 en 16:00 uur. Aanmelden is niet nodig. De workshop vindt plaats in het Museum of Water in het Gemaal op Zuid, Pretorialaan 141 Rotterdam.

Flesjes met een verhaal

Museum of Water is een initiatief van de Engelse beeldend kunstenares Amy Sharrocks. In Londen heeft zij een tentoonstelling gemaakt van flesjes water die mensen hebben ingeleverd met hun verhaal waarom water voor hen bijzonder is. De meest uiteenlopende watersoorten komen aan bod: zeewater, water uit de Ganges, wijwater, afvalwater, het eerste badwater van een baby. Uiteraard ontbreekt een flesje Evideswater niet. Ook al is kraanwater in Nederland vanzelfsprekend, het is wereldwijd iets bijzonders. Veel mensen in de wereld hebben dit niet.

In de periode van 9 tot en met 25 september is in het Gemaal op Zuid de Rotterdamse variant te bekijken van vrijdag tot en met zondag tussen 11:00 en 17:00 uur. De tentoonstelling is gratis te bezoeken en er zijn diverse wateractiviteiten.

Ondek wereld van kraanwater

Wil je meer weten over het maken van kraanwater? En vind je het leuk om thuis waterproefjes te doen? Neem dan eens een kijkje op onze educatiepagina waar je van alles leert over kraanwater.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.