Wereld Waterdag 2016

Kinderen in klaslokaal tijdens Wereld Waterdag

Vandaag is het Wereld Waterdag. In het kader hiervan vindt op verschillende plekken in het land het jaarlijkse evenement ‘Wandelen voor Water’ plaats.

Bij Wandelen voor Water ervaren basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 wat leeftijdsgenoten in ontwikkelingslanden moeten doen om aan drinkwater te komen: 6 kilometer wandelen met 6 liter water. Vanuit Duurzaamheidscentrum Weizigt in Dordrecht nemen op 23 maart ruim 180 leerlingen uit Dordrecht en Zwijndrecht deel aan Wandelen voor Water.

Ook in Vlaardingen lopen op 22 en 23 maart 300 kinderen voor deze sponsorloop, georganiseerd door de Rotaryclub Vlaardingen. Evides Waterbedrijf ondersteunt deze acties met lesmateriaal en een presentje voor de kinderen. Bij Weizigt is onze mensgrote Evidesmascotte ‘Evi’ aanwezig om de kinderen aan te moedigen.

Omroep Zeeland

Om aandacht te schenken aan Wereld Waterdag heeft Omroep Zeeland vandaag een Evidesmedewerker aan het woord als ‘Zeeuw van de Dag’. In drie interviews vertelt Jan Dominicus, regiohoofd zuiveringslocatie Braakman, over drinkwater en hoe Evides een bijdrage levert aan verbetering van de drinkwatervoorziening in ontwikkelingslanden.

Wereld Waterdag

In Nederland is het vanzelfsprekend dat er altijd betrouwbaar water uit de kraan komt. Voor veel mensen in de wereld is dit niet zo. Zij hebben géén toegang tot vers en veilig drinkwater en goede sanitaire voorzieningen.

Op Wereld Waterdag vinden diverse activiteiten plaats om deze situatie te verbeteren. Het geld dat de kinderen ophalen met deze prestatie gaat naar drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden. Wandelen voor Water is een landelijk initiatief dat georganiseerd wordt door Aqua for All. Wilt u zelf in actie komen voor betaalbaar, veilig drinkwater wereldwijd? Kijk dan eens op Water for Life.

Eerdere berichten

Klanten van Evides helpen mee met goede input tijdens sessie

$name

Met regelmaat organiseert Evides een klantenpanel voor drinkwaterklanten, om inzicht te krijgen in wensen en behoeften r...

Lees meer

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.