Zestiende editie Schaatsen voor Water van start

Schaatsen voor Water kick-off Annamarie Thomas

Schaatsen voor Water is weer van start gegaan! Annamarie Thomas en Jan Bos gaven in Breda het startsein voor dit jaarlijkse evenement. Ruim 300 kinderen van het Newman College uit Breda en basisschool Burgemeester van Mierlo uit Rijen schaatsten de eerste rondjes.

Na het startsein stoven de kinderen weg om zoveel mogelijk rondjes te schaatsen. Plan-ambassadeur en schaatser Annamarie Thomas en voormalig wereldkampioen Jan Bos moedigden de kinderen langs de schaatsbaan aan.

Drinkwater voor Malawi
De deelnemende kinderen en scholen zetten zich in om zoveel mogelijk geld op te halen voor nieuwe water- en sanitatievoorzieningen op scholen in het Afrikaanse Malawi. Dat is hard nodig, want wereldwijd sterven elke dag bijna 2.000 kinderen als gevolg van vervuild water. In het voorzieningsgebied van Evides zijn er 216 kinderen die de ijzers onderbinden.

Nieuwe drinkwatervoorzieningen
Met het opgehaalde geld legt ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland en de KNSB samen met Water for Life nieuwe drinkwatervoorzieningen aan, worden toiletten gebouwd en wordt voorlichting over hygiëne gegeven. De komende 10 dagen gaan nog veel meer scholen in het hele land schaatsen voor schoon drinkwater. Veel succes allemaal!

Maak kennis met leerlingen van de Njewa school uit Lilongwe, een regio in Malawi. Zij zingen een liedje over hygiëne en hoe je jezelf schoon moet houden.

 

Meer informatie

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.