Defensie oefent rond waterwingebied in de Biesbosch

Luchtfoto van werkzaamheden aan de Biesbosch

Vlakbij een van de spaarbekkens in de Brabantse Biesbosch oefent Defensie op 4 & 5 juli met navigatie en gevechtshandelingen in waterrijke gebieden. De haven bij bekken ‘Honderd en Dertig’ is de ontmoetingsplek van de militairen.

De militairen verplaatsen zich met rubberboten door de Biesbosch. Mocht u in de buurt van het bekken zijn, dan kunt u hen zien oefenen. Het spaarbekken en de werkhaven zijn niet voor publiek toegankelijk.

Samenwerken

Als Evides Waterbedrijf werken wij regelmatig samen met onze veiligheidspartners. Dit keer met de Koninklijke Landmacht in de Biesbosch, waar wij drie grote spaarbekkens in beheer hebben. We stellen de waterwinlocatie beschikbaar als trainingsgebied. Ook oefenen we vaak mee. Eerder dit jaar nog in, bij onze locatie in Rotterdam.

Voorbereid

Bij calamiteiten en crisis kan ook samenwerking met Defensie voorkomen. Bijvoorbeeld als een deel van de drinkwatervoorziening zou uitvallen en een nooddrinkwatersysteem wordt ingezet. Samen zorgen we dat u altijd op onze inzet, kennis en kunde kan vertrouwen.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.