Delftse scholieren drinken kraanwater tijdens Koningsspelen

Vandaag kregen leerlingen van zeven basisscholen in Delft een Evidesbidon om kraanwater uit te drinken. Dit past bij de ‘Gezonde school-aanpak’ die JOGG Delft stimuleert. De gemeente zet met het programma in op een gezond gewicht en voldoende beweging bij kinderen en jongeren. Wethouder de Prez was daarom in de ochtend aanwezig bij de Koningsspelen op de Pr. Mauritssschool.

Goede concentratie
Genoeg water drinken zorgt voor een goede concentratie en dat is goed voor de schoolprestaties. De bassischolen die meedoen aan de ‘Gezonde school-aanpak’ willen met het nieuwe drinkwaterbeleid aan de kinderen meegeven dat water drinken de normaalste zaak van de wereld is: lekker, gezond én leuk. Want water drinken in plaats van zoete drankjes draagt bij aan een gezond gewicht onder kinderen. Kinderen krijgen door zoete drankjes gemiddeld ruim 6 kilo suiker per jaar binnen onder schooltijd. Dat is heel erg veel, zeker omdat kinderen ook nog veel suiker via het eten binnen krijgen.

Samenwerkingspartner
Evides Waterbedrijf is samenwerkingspartner van JOGG Delft, Rotterdam, Dordrecht, Vlaardingen, Hellevoetsluis en Goeree Overflakkee. Samen zetten wij ons in om gezond drinken en eten én bewegen voor jongeren in de deelnemende gemeenten vanzelfsprekend te maken. Hiervoor bieden we lesmateriaal en gastlessen aan en ondersteunen we verschillende activiteiten om te laten zien dat water bijdraagt aan een gezonde leefstijl. Educatie is een van onze speerpunten binnen ons MVO-beleid.

Gastles of lesmateriaal aanvragen?
Wilt u kraanwater op de basisschool ook onder de aandacht brengen? Wij bieden kosteloos lesmateriaal en gastlessen aan.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.