Digitale leskist over kraanwater beschikbaar

Kinderen op hockeyveld drinken kraanwater uit Evides-bidon

Waarom zou je voor kraanwater kiezen? Speciaal voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs is er de digitale leskist ‘Klassewater uit de kraan’. Wij hebben deze ontwikkeld samen met het waterbedrijf Dunea, GGD Haaglanden en Milieueducatie Den Haag.

De grote hoeveelheid verpakkingen die leerlingen van thuis meenemen is het onderwerp van de leskist. Die hoeveelheid kan veel minder als scholieren alleen maar water uit de kraan drinken. Daar komt tenslotte 'Klassewater' uit, dat naast duurzaam ook nog eens gezond is. Dus geen pakjes meer van thuis maar lekker water uit de kraan. Of denken zij daar zelf anders over?

Aan de slag

Met de keuzekist Klassewater komen meerdere aspecten van water ter sprake: de kwaliteit van ons drinkwater, onze gezondheid en de hoeveelheid afval die wij maken. In negen stappen gaan de leerlingen aan de slag om hun eigen standpunt te formuleren. Ze gaan op zoek naar argumenten, onder andere met behulp van internet. Daarna gaan de leerlingen met elkaar in discussie en presenteren tenslotte de visie van hun groep. Het digitale schoolbord is een handige ondersteuning bij het gebruik van de keuzekist. De leskist is gratis te downloaden.

Eerdere berichten

Waterdruppels op glas

Lekkage of condens?

Heeft u waterdruppels op de watermeter of waterleidingen? Meestal is dit geen lekkage maar condens. U kunt dit eenvoudig...

Lees meer

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.