Drinkwater drie minuten doorkoken voor consumptie in Vlaardingen

In het drinkwater van Vlaardingen zijn woensdagochtend 8 november E.coli-bacteriën aangetroffen. Dit is een ongewenste bacterie. Evides Waterbedrijf adviseert daarom alle inwoners van Vlaardingen om het kraanwater drie minuten te koken voordat ze het gebruiken om te drinken of eten van te bereiden. Het water is voor andere doeleinden – zoals (af)wassen en douchen – wel direct bruikbaar. De situatie gaat minimaal drie dagen duren.

De vervuiling in het leidingnet in Vlaardingen is mogelijk door werkzaamheden veroorzaakt. We hebben op verschillende locaties in hele lage aantallen de indicatorbacteriën aangetroffen. Door het drinkwater drie minuten lang te koken worden de ongewenste bacteriën onschadelijk gemaakt. U kunt het gekookte drinkwater gebruiken om te drinken of eten mee te bereiden.

Gebruik voor het koken een fluitketel of pan. Water in waterkokers en koffiezetapparaten kookt in de regel namelijk geen drie minuten achtereen (check daarvoor de gebruiksaanwijzing van het apparaat). Het kookadvies geldt ook voor drinkwater voor huisdieren.

Lees hier antwoorden op de veelgestelde vragen.


Uitslag onderzoek

Evides onderzoekt de mogelijke oorzaak en probeert de situatie zo snel mogelijk te verhelpen. Het kookadvies blijft gelden tot onderzoek aantoont dat het water in Vlaardingen volledig betrouwbaar is. Wij vragen u daarom voorlopig nog het drinkwater te koken.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte via deze website. In de andere delen van het voorzieningsgebied van Evides geldt dit kookadvies niet en kunnen klanten het kraanwater direct drinken.

 

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.