Duurzame warmte voor woningen in Delft

In de wijk Harnaschpolder in Delft beschikken nieuwbouwwoningen over een groene energiebron voor de stadsverwarming. Energie- en grondstoffenfabriek Harnaschpolder levert warmte aan woningen en fosfaat voor de productie van kunstmest.

Sinds 2010 staat er naast de afvalwaterzuivering Harnaschpolder een warmtestation. Dit station levert via een lokaal warmtenet duurzame en schone warmte aan de nabijgelegen woningen.

 

Een warmtepomp wint warmte uit het gezuiverde afvalwater (effluent). In 2018 gaan we ook de restwarmte van de biogasmotoren inzetten als groene energiebron. Met deze uitbreiding van de warmtecapaciteit kunnen tot circa 1.400 woningen worden verwarmd met uit afvalwater teruggewonnen warmte.

 

Samenwerking

Diverse organisaties werken actief mee in de energie- en grondstoffenfabriek, waaronder ook Evides Industriewater. Dit is een van de manieren waarop Evides – via het MVO-beleid – een bijdrage levert aan een duurzame samenleving. Meer weten? Lees meer over de Energie- en Grondstoffenfabriek of over de afvalwaterzuivering.

 

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.