Eerste watertappunt in Maassluis op de markt

tappunt drinkwater op de markt in Maassluis

Steeds meer mensen willen niet alleen thuis, maar ook tijdens het wandelen, fietsen of winkelen over goed kraanwater beschikken. Om in deze behoefte te voorzien, heeft de gemeente Maassluis, samen met Evides Waterbedrijf, het initiatief genomen voor een kraanwatertappunt op de markt.

Op dinsdag 21 maart nam wethouder Kees Pleijsier dit samen met de jeugdambassadeurs en BSO TinTin officieel in gebruik. 

Gezond

Water drinken is goed voor ons, dat weten we allemaal. Met het plaatsen van een watertappunt op de markt bewegen we zowel kinderen als volwassenen tot het drinken van gezond kraanwater in plaats van frisdranken. Iedereen kan nu buitenshuis zijn of haar flesje vullen met vers drinkwater.

Duurzaam

Drinkwater uit openbare watertappunten is ook duurzaam!  Het spaart immers de aanschaf van plastic wegwerpflesjes die belastend zijn voor het milieu. Jaarlijks worden er in Nederland 500.000 flesjes weggegooid. Dat is helemaal niet nodig! Door het plaatsen van een watertappunt op een openbare plek, kunnen zowel bewoners als bezoekers van Maassluis op elk moment van de dag lekker en betrouwbaar water tappen.

Tappunten aanvragen

Omdat Evides graag bij wil dragen aan een duurzame leefomgeving en een gezonde levensstijl, stelt ze de tappunten ter beschikking aan gemeenten die deze aanvragen.

 

 

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.