Er op uit tijdens de week van ons water

twee kinderen die onder water zwemmen

Van 12 tot en met 21 mei 2017 is het de Week van Ons Water. Op diverse plaatsen in Nederland kun je meer te weten komen over wat er allemaal komt kijken bij het waterbeheer in Nederland.

Veel organisaties zijn bezig om ervoor te zorgen dat er schoon, veilig en voldoende water is. Daar kunnen we trots op zijn en mogen we vaker bij stil staan. Ook Evides Waterbedrijf organiseert samen met partners leuke en leerzame wateruitjes voor het hele gezin in Zuid-Holland en Noord-Brabant.

Over onze activiteiten


Neem deel aan een waterwandeling in het natuurgebied Brabantse Wal. Of duik in de wereld van de drinkwaterzuivering door een ‘drinkwaterles’ te volgen in het Biesbosch MuseumEiland. Wil je zien hoe de ‘waterprofessor’ van Evides Waterbedrijf in zijn lab demonstreert hoe je uit vies water bruikbare stoffen kunt halen? Bezoek dan het ‘waterzuiveringslab RINEW’ bij stadsboerderij Uit Je Eigen Stad in Rotterdam. Bij Duurzaamheidscentrum Weizigt in Dordrecht kun je deelnemen aan de waterspelen. Genoeg leuke activiteiten om aan deel te nemen!

Meer informatie en aanmelden


Op de pagina Week van Ons Water vind je meer informatie over onze activiteiten en kun je je aanmelden. De meeste activiteiten van Evides zijn gratis. Soms betaal je een kleine bijdrage.

 

Week van Ons Water


Twee keer per jaar, in mei en oktober, is er een Week van Ons Water met activiteiten van waterorganisaties en -musea. Het evenement wordt georganiseerd vanuit  ‘Ons Water’: een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, Unie van Waterschappen, IPO, VNG, Vewin, Deltaprogramma en alle waterschappen, provincies, gemeenten en waterbedrijven. Met ‘Ons Water’ willen we Nederlanders bewust maken van het feit dat schoon, veilig en voldoende water niet vanzelfsprekend is. Ook in het Westland en de regio Delfland is veel te beleven! Op weekvanonswater.nl vind je de activiteiten in Nederland van alle deelnemers.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.