Exclusieve publieksdag vlakbij waterwingebied Ossendrecht

De Groote Meer

Honderden natuurliefhebbers wandelen zaterdag 10 juni langs De Kleine Meer en De Groote Meer. Twee bijzondere vennen in Ossendrecht, vlakbij de grens met Belgiƫ. Ook Evides Waterbedrijf werkte hard aan een natuurontwikkeling op deze plekken.

Er is veel animo voor deze publieksdag. En dat is niet verrassend. In het afgelopen jaar werkten samenwerkingspartners uit Nederland én België hard aan herstel. Door aanpassingen in het landschap en verregaande maatregelen, stroomt er nu kwalitatief goed water naar de vennen én houden ze dit water veel beter vast. Dit is goed voor de leefomgeving van veel planten en dieren, zoals de geoorde fuut en rugstreeppad.

Wandeling

Niet alleen voor de natuur is dit prachtig. Ook voor wandelaars wordt dit gebied steeds mooier. Op zaterdag 10 juni is er een exclusieve wandeling met de boswachter en gids van Natuurmonumenten langs De Kleine Meer, maar ook langs De Groote Meer, dat deze dag exclusief toegankelijk is. Samenwerkingspartner Natuurmonumenten organiseert dit, aanmelden gaat via Natuurmonumenten. Wij zijn er ook bij: met een Evidesbidon voor iedere deelnemer én een heerlijk karafje kraanwater bij ontvangst.

Bron voor drinkwater

Evides is nauw betrokken bij natuurontwikkeling in en vlakbij haar waterwingebieden. Waterwinning gaat altijd in balans met de natuur. De goede bescherming van het grondwater, dat de bron is voor het drinkwater, zorgt dat de natuur zich weer beter kan ontwikkelen. En natuurlijk de vele natuurprojecten dragen bij. Zo legden wij samen met onze samenwerkingspartners een waterleiding aan naar De Groote Meer. En bij De Kleine Meer maakten wij ‘zakputten’ dicht, waardoor het ven nu zijn water beter vasthoudt. Ga zelf op onderzoek uit! Blijf op de wandelpaden, ontdek het resultaat en geniet!

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.