Film: aanleg 1100 meter drinkwaterleiding onder de Nieuwe Waterweg

Boring Het Scheur

Dit voorjaar boorde Evides Waterbedrijf 1100 meter onder de drukbevaren waterweg Het Scheur door om een nieuwe drinkwaterleiding van Rozenburg naar Maassluis aan te leggen. We schoten prachtige beelden van dit staaltje techniek, samenwerken en omgevingsmanagement in deze spectaculaire klus.

Omdat de waterleiding in zijn geheel het boorgat werd ingetrokken, was veel uitlegruimte nodig. De dichtbevolkte omgeving van Rozenburg en Maassluis met wegen, dijken, een waterkering en een spoorlijn vroeg om zorgvuldig handelen door opdrachtgever Evides, ingenieursbureau Rotterdam Engineering en aannemersbedrijf Van Vulpen.

Zij bundelden de krachten in een bouwteam waarin iedereen vanaf het begin meedenkt over ontwerp, planning, uitvoering en omgevingsmanagement. Hierdoor werd optimaal gebruik gemaakt van de expertise en bleef de overlast voor de omgeving beperkt. Zelfs met de inzet van tien (!) hijskranen.

Meer informatie? Zie ook nieuwsbericht: Uniek: aanleg 1100 meter drinkwaterleiding onder waterweg

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.