Geslaagde start Week van Ons Water

bestuurders staan om maquette heen

Deze week is het de Week van ons Water! Bestuurders uit de regio Delfland trapten zaterdag 12 mei de week af. Ze reisden van watertoren naar gemaal en van waterspeeltuin naar afvalwaterzuivering.

Bestuurders van 12 gemeenten, twee drinkwaterbedrijven en het Hoogheemraadschap van Delfland gingen vrijdag alvast op ontdekkingstocht. Ze bezochten bijvoorbeeld de Tolkreek, bij de Tol in Leidschendam. Bij rioolgemaal Naaldwijk-Zuid zagen ze hoeveel vochtige doekjes in het riool belanden. Het kost veel geld om die doekjes op te ruimen. Ook leerden ze dat de regen veel beter weg kan zakken in de grond als er meer gras, planten en bomen in een tuin staan. En als het heel hard regent, wordt water opgevangen in de waterspeeltuin.

Aanmelden? Vandaag nog!

Wat moet er gebeuren voordat het water drinkbaar is? Of wat doet de gemeente om te zorgen dat de straat en de huizen niet onder water lopen? Tijdens de Week van ons Water kan iedereen hier alles over leren. Nog tot en met 21 mei kunt u en uw kinderen nog van alles beleven en te weten komen over schoon en gezond water in en rond uw huis. Er zijn leuke uitjes en wel negen fietsroutes langs bijzondere waterpunten! Ook Evides organiseert diverse leuke en leerzame activiteiten op woensdag 17 mei waarvoor u zich kunt aanmelden.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.