Hoe gaan we slimmer om met warm water?

Vrouw stapt onder de douche

Wij zijn erbij: de masterclass Innovatie en Techniek in hartje Middelburg. Samen met studenten praten wij over het slimmer omgaan met warm water in woningen. En dat is belangrijk voor het verlagen van het energiegebruik.

Evides heeft de ambitie om klimaatneutraal te zijn in 2025. Klimaatneutraal betekent dat we onze CO2-afdruk terugbrengen naar 0. Dan kijken wij naar de hele waterketen, tot aan bewust watergebruik thuis.

Duurzaam ondernemen

Kraanwater is al een heel duurzaam product. We richten onze bedrijfsprocessen steeds duurzamer in. Zo gebruiken we voor al onze zuiveringen 100% groene energie, opgewekt in Nederland. Daarnaast optimaliseren we het energie-, chemie- en waterverbruik. En zonder verpakkingsmateriaal of vervoer over de weg, leveren we het bij onze klanten.

We stimuleren onze klanten, maar ook de organisaties waar we mee samenwerken, om bewust om te gaan met (warm) water. Bijvoorbeeld met een uitgebreid lesprogramma op basisscholen en deelname aan evenementen rondom duurzaamheid.

Ook vindt er volop kennisuitwisseling plaats op congressen, waar Evides vaak bij is. Er zijn allerlei presentaties die gaan over thema’s als waterbewustzijn en waterveiligheid. Deze week is er bijvoorbeeld de lezing ‘Waterlicht’ van Daan Roosegaarde in Middelburg. Hij geeft deze presentatie ook tijdens de masterclass Innovatie en Techniek.

Studenten denken mee

De masterclass vindt vrijdag 3 november plaats. Dan verzamelen wij ideeën om onze klanten te helpen om duurzamer om te gaan met warm water. Ook vanuit de gedachte dat er steeds meer mogelijk is met nieuwe technieken en innovaties. Een interessant ‘rond de tafel’-gesprek dat altijd weer nieuwe ideeën en inzichten oplevert!

 

  

 

 

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.