Inspectie met behulp van een robot!

robot die een filter inspecteert

Op onze locatie Berenplaat hebben we twee dubbellaagsfilters geïnspecteerd op een bijzondere manier, namelijk met een robot. Een zeer effectieve, efficiënte én veilige manier van inspecteren!

Om een goed beeld te krijgen van de filters is er een camera op wielen ingezet. Deze reed langzaam langs alle buizen naar achteren en controleerde hierbij ook de status van het beton. Per filter duurde de inspectie twee uur en heeft een zeer goed beeld opgeleverd.

Effectief en veilig

Inspecties zijn van belang om de waterkwaliteit te waarborgen. In het verleden werd de inspectie door een medewerker gedaan die in de nauwe ruimte onder het filter kroop. Deze moest acht meter naar achteren kruipen om alle buizen in het filter goed te kunnen onderzoeken. Met de robot zijn de werkzaamheden zeker twee keer zo effectief en bovendien veel veiliger uitgevoerd. .

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.