Kookadvies voor drinkwater in Vlaardingen blijft hele weekend van kracht

Evides is op 9 november gestart met het doorspoelen van het waterleidingnet in Vlaardingen met een lage dosering chloor. Een efficiƫnte, effectieve en snelle manier om alle bacteriƫn onschadelijk te maken. Dit kan leiden tot verandering in kleur en smaak van het kraanwater. Het kookadvies blijft dit weekend van kracht: kraanwater dat u gebruikt voor eten en drinken dient u eerst 3 minuten te koken.

De lage dosering chloor heeft zich vanaf 9 november in het leidingnet van Vlaardingen verspreid. Er is kans op bruin water. Ook kan het zijn dat het water wit van kleur is, dat komt door lucht in het leidingnet. De smaak en geur van chloor in het drinkwater neemt in de loop van de week verder af.

Kook water 3 minuten voor consumptie

Het kookadvies blijft in ieder geval het hele weekend van kracht. Onze excuses voor het ongemak. We handhaven het kookadvies tot uit onze waterkwaliteitsmetingen blijkt dat het kraanwater – zonder vooraf te koken – weer veilig en betrouwbaar is om te drinken.

Metingen

Ook in het weekend vinden waterkwaliteitsmetingen plaats. Zodra uit de watermonsters blijkt dat dat de E.coli helemaal weg is en het kookadvies zal worden opgeheven, informeren we de inwoners van Vlaardingen via deze website, social media en media.

Lees hier de antwoorden op de veelgestelde vragen.

Lees hier de eerdere berichtgeving over het kookadvies in Vlaardingen.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.