Kraanwater: een kijkje achter de schermen

Vrouw vult glas met kraanwater

Kraanwater is in Nederland van hoge kwaliteit, veilig en betrouwbaar. Maar wat gebeurt er eigenlijk allemaal om dat zo te krijgen en te houden?

Na een vakantie in het buitenland staan veel mensen er pas bij stil: in Nederland is veilig kraanwater een vanzelfsprekendheid. Daar werken we als waterbedrijf voortdurend aan. Voordat water uit de kraan komt, heeft het een langdurig proces doorlopen van meten en zuiveren. Van bron tot tap monitoren we de kwaliteit gestructureerd en nauwgezet.

Zuiveringsproces

Voor het zuiveren van kraanwater gebruiken wij drie verschillende bronnen: oppervlaktewater, geïnfiltreerd duinwater en grondwater. In onze productielocaties maken we hiervan via een uitgebreid proces van zuiveringsstappen betrouwbaar drinkwater. Het zuiveren van drinkwater gebeurt op elke locatie op een iets andere wijze. Dit hangt onder andere af van de bron.

Wetten en normen

We dragen er zorg voor dat het kraanwater voldoet aan de strenge wet- en regelgeving. Voor diverse stoffen heeft de overheid normen opgesteld. Door altijd binnen de gestelde normen te blijven, garanderen we de veiligheid van ons drinkwater.

Milieu

Het continu monitoren van de kwaliteit van de bronnen, zoals rivier- en grondwater, is van groot belang. Want alles wat er in het milieu gebeurt, kan gevolgen hebben voor de bronnen. In onze bedrijfsvoering en tijdens het zuiveringsproces zorgen we ervoor dat we de aanwezige stoffen verwijderen of verlagen tot op een voor kraanwater veilig niveau.

Voorzorg

Onze processen zijn erop gericht om veilig drinkwater te leveren, voor een maatschappelijk aanvaardbare prijs. Tegelijkertijd hebben we een helder standpunt: wat niet in de bronnen komt, hoeft er ook niet uit. Iedereen - van consument tot bedrijf - kan daaraan een bijdrage leveren door bewust om te gaan met water en milieu.

Lees hier meer over Waterkwaliteit

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.