Kraanwatertappunt Goeree-Overflakkee in gebruik genomen

Op dinsdag 7 maart 2017 namen wethouder Arend-Jan van der Vlugt van Goeree-Overflakkee en Roelinda Vording, hoofd Communicatie van Evides Waterbedrijf, het eerste openbare kraanwatertappunt op Goeree-Overflakkee in gebruik door een bidon water te tappen.

Het watertappunt bevindt zich ter hoogte van het Raad- en Polderhuis in Ouddorp. De gemeente en Evides willen met het watertappunt het drinken van kraanwater stimuleren en het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt water ontmoedigen. Het watertappunt in Ouddorp biedt gratis drinkwater voor inwoners, recreanten en toeristen. Het is gemakkelijk te bedienen: met één druk op de knop komt er schoon drinkwater uit.

Gezonde leefstijl en duurzaamheid

“Door gratis drinkwater in de openbare ruimte aan te bieden, willen we een bijdrage leveren aan duurzaamheid en een gezonde leefstijl”, aldus wethouder Van der Vlugt. Watertappunten zijn goed voor het milieu. Doordat men flesjes met water meer hergebruikt, ontstaat er minder afval. Daarnaast is kraanwater een gezonde dorstlesser. Het plaatsen van watertappunten draagt ook bij aan de Jongeren Op Gezond Gewicht-beweging (JOGG). Deze beweging zet zich in om gezonde voeding en bewegen voor jongeren gemakkelijker te maken. Als kinderen meer water in plaats van zoete drankjes drinken, draagt dat bij aan een gezond gewicht.

Opening

Nadat de eerste bidons met drinkwater waren gevuld, was het de beurt aan kinderen die deelnamen aan Buurtsport in Ouddorp. Buurtsport bestaat uit leuke sport- en spelactiviteiten waaraan kinderen vanaf zes jaar na schooltijd gratis deel kunnen nemen. Evides had voor alle kinderen een bidon en lesmateriaal over drinkwater.

Aanvragen

Evides stelt de openbare kraanwatertappunten ter beschikking aan gemeenten die hier interesse voor hebben. De gemeente betaalt alleen de aansluitkosten en een bijdrage in beheer en onderhoud.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.