Plaatsen tanks DWP levert spectaculaire beelden op

Op de Maasvlakte bouwt Evides Industriewater momenteel een demiwaterfabriek. Op het bouwterrein zijn vandaag vier reusachtig grote tanks geplaatst!

De onthardwaterreservoirs zijn 16 meter hoog, hebben een diameter van 9,13 meter en wegen 22,3 ton per stuk. De demiwaterreservoirs zijn 18 meter hoog, hebben een diameter van 14,4 meter en wegen 44 ton per stuk. De reservoirs zijn op een drijvende bok over water aangevoerd, aan de kade gelost op een trailer en vanaf daar vervoerd naar het bouwterrein van Evides. De vier tanks installeren we met behulp van een 400 tons telescoopkraan.

Tweede demiwaterfabriek

Steeds meer bedrijven in de Rotterdamse haven gebruiken gedemineraliseerd water, kortweg demiwater, voor hun productieprocessen. Evides Industriewater levert dit vanuit de demiwaterfabriek in de Botlek. Vanwege de toenemende vraag van verschillende bedrijven in het havengebied realiseren we een tweede demiwaterfabriek op de Maasvlakte.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.