RINEW genomineerd voor duurzaamheidsprijs

Installatie RINEW

Papier, fosfaat, stikstof en humuszuur terugwinnen uit rioolwater. Wij doen het, in het project RINEW, en zijn genomineerd voor een duurzaamheidsprijs. Help ons deze te winnen!

Elke dag verdwijnen er via ons afvalwater veel bruikbare stoffen, zoals papiervezels, fosfaat, goud en zink, het riool in. In het project RINEW (Rotterdam Innovative Nutrients Energy and Watermanagement) onderzoeken we, samen met gemeente Rotterdam en de Rotterdamse waterschappen, hoe we op innovatieve en duurzame wijze grondstoffen, energie en water afkomstig uit afvalwater kunnen terugwinnen en hergebruiken. De combinatie van het terugwinnen van meerdere stoffen en de innovatieve zuiveringstechniek maken het project uniek.


Enlightenmentz of the Year

De Enlightenmentz of the Year verkiezing is bedoeld om producten en processen die de groene industriële revolutie kunnen veroorzaken een duwtje in de rug te geven. RINEW is genomineerd voor een Project Enlightenment: een industriële investering met duidelijke verduurzamende doelstellingen. Bijvoorbeeld het structureel besparen op water of energie of het gebruik van duurzamere grondstoffen. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het Duurzaam Geproduceerd congres op 20 januari aanstaande. Stem op RINEW!

Eerdere berichten

Vrouw drinkt thuis kraanwater

Gezond met water in 2017

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat er weer volop aandacht is voor goede voornemens. Een van de meest genoem...

Lees meer

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.