Schaapskudde graast op spaarbekkendijk

schaapskudde graast op spaarbekkendijk

Midden in de Brabantse Biesbosch bij ons spaarbekken Petrusplaat, graast voor het eerst een kudde schapen. Deze hulptroep is hét alternatief voor de grasmaaier!

De schaapskudde zorgt er namelijk voor dat de natuur zich hier nog beter kan ontwikkelen. Al jaren beheert Evides al haar terreinen ecologisch en duurzaam. Door nu ook op onze bekkendijk schapen te laten grazen, blijft de dijk goed stevig. Dit omdat begroeiing laag en beperkt blijft.

Vergroten biodiversiteit

Als de dieren rondtrekken, verspreiden ze zaden via hun wol, mest en hoeven. Wij laten de kudde op verschillende momenten in het jaar grazen. Bloemen en kruiden bloeien, verschillende soorten grassen groeien en insecten hebben hun schuilplekjes. En dat in een groot gebied! Zo heeft het bekken Petrusplaat een omtrek van wel vijf kilometer. Wij slaan hier Maaswater op, voordat het naar de drinkwaterzuivering gaat.

Daarnaast is er nu geen grasmaaier meer nodig; zo brengen wij ook ons energieverbruik omlaag!

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.