Start Lekker fit! week met recordpoging

Evi staat temidden van een groep kinderen

Wethouder Adriaan Visser geeft maandag het startsein van het programma Lekker Fit! op de Valentijnschool in Rotterdam. De gemeente zet met het programma in op een gezond gewicht en voldoende beweging bij kinderen en jongeren. Onze mascotte Evi is hierbij aanwezig en deelt aan alle kinderen een bidon uit om kraanwater te drinken.

Record-poging bewegen in de klas

Om bewegen onder basisschoolleerlingen te stimuleren is er nu SmartBreaks in de klas. De juf of meester kan via een smartboard de kinderen laten bewegen met beweegtussendoortjes. Tijdens de opening van de Lekker Fit! week vindt de recordpoging bewegen in de klas plaats. Het doel is om met zoveel mogelijk Rotterdamse leerlingen tegelijk een Smartbreak te doen. En is de klas klaar met bewegen? Een goed moment om kraanwater te drinken!

Samenwerkingspartner

Evides Waterbedrijf is samenwerkingspartner van JOGG in Rotterdam (Lekker Fit!), Delft,  Dordrecht, Vlaardingen, Hellevoetsluis en Goeree Overflakkee. Samen zetten wij ons in om gezond drinken en eten én bewegen voor jongeren in de deelnemende gemeenten vanzelfsprekend te maken. Hiervoor bieden we lesmateriaal en gastlessen aan en ondersteunen we verschillende activiteiten om te laten zien dat water bijdraagt aan een gezonde leefstijl.

Gastles of lesmateriaal aanvragen?

Wilt u kraanwater op de basisschool ook onder de aandacht brengen? Wij bieden kosteloos lesmateriaal en gastlessen aan.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.