Stedin en Evides onderzoeken nauwere samenwerking

Vlnr. Judith Koole (COO Stedin), Marc van der Linden (CEO Stedin), Annette Ottolini (Algemeen directeur Evides Waterbedrijf), Robbert Wever (Manager Infra Evides Waterbedrijf)

Netbeheerder Stedin en Evides Waterbedrijf willen nauwer samenwerken. De werkgebieden van Stedin en Evides overlappen elkaar voor een groot deel in Zuid-Holland. De twee bedrijven onderzoeken daarom of intensiever samenwerken bijdraagt aan verhoging van de klanttevredenheid en aan kostenefficiƫntie door bijvoorbeeld vervanging van gas- en waterleidingen te combineren. Marc van der Linden (voorzitter raad van bestuur Stedin) en Annette Ottolini (algemeen directeur Evides) tekenden hiervoor op 22 maart een intentieverklaring. Op de foto (vlnr.) Judith Koole (COO Stedin), Marc van der Linden (CEO, voorzitter raad van bestuur Stedin), Annette Ottolini (Algemeen directeur Evides Waterbedrijf), Robbert Wever (Manager Infra Evides Waterbedrijf).

In de afgelopen jaren zijn – vooral uit praktisch oogpunt – diverse samenwerkingsverbanden ontstaan waaraan onder andere ook Stedin en Evides deelnemen. Van structurele samenwerking met zijn tweeën kwam het nog niet. Annette Ottolini, Algemeen directeur Evides: “Voor Evides Waterbedrijf staat omgevings- en klantgericht werken centraal. We hebben succesvolle voorbeelden van projecten die vanuit de werkvloer zijn geïnitieerd en die laten zien welke resultaten we in dat opzicht samen met Stedin kunnen behalen. Zo hebben we, waar we grote vervangingsprojecten merendeels gezamenlijk uitvoerden, de impact op de omgeving aantoonbaar kunnen beperken en efficiënter kunnen werken.”
 
Samenwerken goed voor de toekomst

Stedin en Evides zijn enthousiast over de gezamenlijke aanpak van werkzaamheden aan gas- en waterleidingen. We zien dat deze praktijkvoorbeelden lonen. Marc van der Linden, voorzitter raad van bestuur Stedin: “De veranderingen in de energiesector, zoals de opkomst van duurzame energie, vragen de nodige investeringen in het energienet. De samenwerking met Evides is een prachtig voorbeeld om de kosten voor deze investeringen in toom te houden en zo de netbeheerkosten op de energierekening zo laag mogelijk te houden.’’ De komende maanden gaan de partijen ook verkennen of ze samen kunnen optrekken op het gebied van veranderende wetgeving, werving van technisch personeel en datamanagement. Eind mei moeten de resultaten van het samenwerkingsonderzoek bekend zijn. De afspraken die daaruit voortkomen, zullen Stedin en Evides vervolgens officieel bekrachtigen in een samenwerkingsovereenkomst.

Over Stedin
Duurzame energie voor iedereen. Daar werkt Stedin elke dag aan. Zodat onze ruim twee miljoen klanten kunnen wonen, werken en leven in de meest stedelijke en industriële regio van Nederland: de provincie Utrecht en het grootste deel van Zuid-Holland. Want juist in ons verzorgingsgebied is de energie-infrastructuur complex en de afhankelijkheid van energie groot. Wij werken aan een duurzaam energiesysteem waarin steeds meer lokaal wordt opgewekt. En dat we kunnen doorgeven van generatie op generatie.

Over Evides Waterbedrijf
Evides Waterbedrijf levert 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, veilig, schoon én smakelijk drinkwater aan 2,5 miljoen consumenten en het bedrijfsleven in het zuidwesten van Zuid-Holland, Zeeland en de Brabantse Wal. Daarnaast bieden we industriewaterdiensten op maat aan grote industriële klanten in onder meer Nederland, België en Duitsland. Met onze publieke taak van watervoorziening staan wij midden in de maatschappij en werken we continu aan verdere verduurzaming van onze bedrijfsvoering. In het drinkwatersegment bezetten we – gemeten naar aansluitingen, afzet en omzet – de tweede plaats in Nederland.

Eerdere berichten

Kinderen in klaslokaal tijdens Wereld Waterdag

Wereld Waterdag 2017

In Nederland is het vanzelfsprekend dat er altijd betrouwbaar water uit de kraan komt. Voor veel mensen in de wereld is ...

Lees meer

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.