Terug van vakantie? 1 minuut kraan doorspoelen!

Kraanwater bij u thuis

Wij adviseren om uw drinkwaterleidingen in huis na de vakantie goed door te spoelen. Wanneer kraanwater langere tijd stilstaat, loopt de kwaliteit wat terug. Door de kranen meteen bij thuiskomst 1 minuut door te laten lopen, is het kraanwater weer lekker fris.

Leg de douchekop in een emmer

Bij temperaturen vanaf 25°C en in stilstaand water gedijt de legionellabacterie, die bij inademing tot longontsteking en de zogeheten veteranenziekte kan leiden. Zorg daarom dat er geen waterdruppeltjes in de lucht komen bij het doorspoelen van de douchekop. Leg de douchekop in een emmer met een dweil erover of houd hem onder water.

Vang het water op

Vang het water uit de kraan op en gebruik het voor bijvoorbeeld huishoudelijke klusjes, zoals het wassen van de auto. Of geef het aan de planten in tuin of huis. Heel duurzaam!

Tips en meer informatie

Kijk voor meer informatie op onze pagina kraan doorspoelen. Download hier ook de kraanhanger: een handig geheugensteuntje met doorspoelchecklist!

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.