Veel vraag naar kraanwater, gebruik het bewust

Vrouw vult glas met kraanwater

Evides Waterbedrijf vraagt uit voorzorg aan haar klanten om bewust om te gaan met kraanwater tijdens deze zeer warme periode. Stel autowassen uit, beperk het sproeien van de tuin en bijvullen van zwembadje. Douche korter. Blijf wel genoeg drinken!

En neem een bidon water mee voor onderweg.

620 miljoen liter

Door de aanhoudende droogte en tropische temperaturen, zien wij de drinkwatervraag zeer sterk toenemen. Vooral in de avonden. Gisteren hebben wij aan onze klanten in ons voorzieningsgebied – Zeeland, Brabantse Wal en zuidwesten van Zuid-Holland – 619.945 kuub drinkwater geleverd. Dat is bijna 620.000.000 liter.

Volle toeren

De pompen bij de drinkwaterlocaties draaien op volle toeren, maar door de hoge afname door huishoudens en bedrijven kan de waterdruk bij u thuis iets minder worden. Dit betekent dat u gewoon drinkwater heeft, maar dat het water met minder kracht uit de kraan stroomt. Vandaar het verzoek bewust met kraanwater om te gaan.

Kans op bruin water zeer klein

Door het hoge drinkwaterverbruik bestaat de kans op bruin water. Bij Evides speelt dit momenteel niet, het drinkwater is helder. 

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.