Vraag naar kraanwater neemt weer af

Vrouw vult glas met kraanwater

De temperaturen dalen. We zien ook het drinkwaterverbruik weer afnemen. U kunt het drinkwater weer gebruiken zoals u gewend bent. De waterdruk is zoals normaal.

Eerder vroegen wij u om uit voorzorg nog bewuster om te gaan met drinkwater, door bijvoorbeeld het autowassen uit te stellen en het sproeien van de tuin te beperken.

Goede waterdruk

Door de aanhoudende droogte en tropische temperaturen, zagen wij de drinkwatervraag zeer sterk toenemen. Vooral in de avonden. Door de hoge afname door huishoudens en bedrijven kon de waterdruk bij u thuis iets minder worden. Nu de vraag naar kraanwater weer afneemt, speelt dit niet meer.

Tips

Uiteraard kunt u altijd bewust omgaan met kraanwater. Bijvoorbeeld het gebruik van minder warm water, maakt een verschil voor het milieu. Ook kunt u het gebruik van verpakkingen sterk verminderen. Neem bijvoorbeeld kraanwater mee in een bidon of herbruikbaar flesje. Bekijk onze bespaartips.

 


Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.