Wereld Waterdag 2017

Kinderen in klaslokaal tijdens Wereld Waterdag

In Nederland is het vanzelfsprekend dat er altijd betrouwbaar water uit de kraan komt. Voor veel mensen in de wereld is dit niet zo. Zij hebben géén toegang tot schoon en veilig drinkwater en goede sanitaire voorzieningen.

Op Wereld Waterdag vinden diverse activiteiten plaats om deze situatie te verbeteren.

Wandelen voor Water

Een van de jaarlijkse terugkerende evenementen is ‘Wandelen voor Water’. Een sponsorloop waarbij basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 ervaren wat leeftijdsgenoten in ontwikkelingslanden moeten doen om aan drinkwater te komen: 6 kilometer wandelen met 6 liter water. Vanuit Duurzaamheidscentrum Weizigt in Dordrecht nemen op 22 maart ruim 120 leerlingen uit Dordrecht en Zwijndrecht deel aan Wandelen voor Water. De opbrengst gaat naar waterprojecten in Kenia, Oeganda en Tanzania. Wij ondersteunen dit initiatief met lesmateriaal en een presentje voor de kinderen. Ook is onze mensgrote mascotte ‘Evi’ aanwezig om met de leerlingen op de foto te gaan en ze aan te moedigen. Rob Kreutz, manager Bestuursondersteuning van Evides vertelde de kinderen dat schoon water uit de kraan fantastisch is, en dat we daar in Nederland aan gewend zijn, maar dat dat niet op alle plekken van de wereld het geval is. ‘Jullie gaan ervoor zorgen dat er weer meer kinderen hiervan ook kunnen genieten.’ 

 

Living Water Lab

Bij het zeil- en surfcentrum Brouwersdam in Ouddorp nemen ongeveer 100 Zeeuwse basisschoolkinderen deel aan Wereld Waterdag. De kinderen leren spelenderwijs bewust te worden van de waterrijke omgeving waarin we leven en de impact die we hebben op waterveiligheid. Leerlingen uit Dreischor, Brouwershaven en Scharendijke doen verschillende proefjes in een speciaal ingerichte mobiele ‘Living Water Lab’ in samenwerking met Evides en de Plastic Soup Foundation. Ook dit initiatief ondersteunen wij met lesmateriaal, een presentje en de inzet van onze mascotte 'Evi'.

Over Wereld Waterdag

In 1993 is 22 maart door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Waterdag. Een dag gericht op het creëren van meer bewustwording over de nationale en mondiale waterproblematiek. Ook Nederland organiseert elk jaar een Wereld Waterdag met diverse activiteiten zoals Wandelen voor Water. Jaarlijks heeft deze dag een ander thema. In 2017 is het thema ‘Water en Afvalwater’. Wandelen voor Water is een landelijk initiatief georganiseerd door Aqua for All. Wilt u zelf in actie komen voor betaalbaar en veilig drinkwater wereldwijd? Kijk dan eens op Water for Life.

 

 

 

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.