Zondagavond uitslag kwaliteitsonderzoek Vlaardingen verwacht

Het kookadvies in Vlaardingen is nog van kracht. Afgelopen dagen is het leidingnet daar gespoeld met een dosering van chloor. Waterkwaliteitsonderzoek moet nu uitwijzen of alle E.coli bacteriƫn verdwenen zijn. We verwachten de onderzoeksuitslag vanavond. Dan informeren wij u hierover.

Het chloor heeft zich vanaf 9 november in het leidingnet van Vlaardingen verspreid. Sinds zaterdagochtend is de toevoeging van chloor gestopt. Op diverse plekken in het leidingnet zijn watermonsters genomen, die nu worden onderzocht en geanalyseerd.

 

Naar verwachting is vanavond – zondagavond 12 november – de onderzoeksuitslag bekend. Dan horen we of de E.coli-bacterie verdwenen is door het chloor. Als dat het geval is, heffen wij het kookadvies op en hoort u dit van ons.

 

Metingen

 

Evides meet de waterkwaliteit door watermonsters te nemen op diverse locaties en deze te laten analyseren in ons waterlaboratorium. Na het toevoegen van een kleine hoeveelheid chloor zijn op zaterdag 11 en zondag 12 november series watermonsters genomen. Beide series moeten aantonen dat de bacteriën zijn verdwenen. De uitslag van de laatste onderzoeken verwachten we vanavond.

 

Volg onze berichtgeving

 

Het kookadvies blijft van kracht: kraanwater dat u gebruikt voor eten of drinken dient u 3 minuten te koken. Totdat wij zeker weten dat het kraanwater veilig en direct te gebruiken is. Het leveren van veilig kraanwater staat voorop. De chloorsmaak en -geur in het kraanwater nemen in de loop van de week verder af.

 

Zodra de uitslag bekend is, informeren we u via deze website, social media en media.

Onze excuses voor de overlast.

 

Lees hier de eerdere berichtgeving en veelgestelde vragen.

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.