Aflevering 2 RTV Rijnmond: voorzuivering in de spaarbekkens

Medewerker Evides wordt geïnterviewd bij spaarbekken

Hoe maken we van rivierwater lekker en betrouwbaar kraanwater? RTV Rijnmond ging met ons met stap! Volg het deze week in het nieuws van RTV Rijnmond en RTV Dordrecht.

Vanavond in de tweede aflevering vertelt Daan Spitzers, Regiohoofd Petrusplaat hoe de natuurlijke voorzuivering in de bekkens plaatsvindt. Ad Kuijpers, hoofdanalist hydrobiologie van Aqualab Zuid legt uit welke rol mosselen spelen in het controleren van de kwaliteit van het oppervlaktewater. Vanaf 17.00 uur is het te zien op RTV Rijnmond en vanaf 18.00 uur op RTV Dordrecht. De tv-uitzendingen worden doorlopend herhaald.

Serie 'van de Maas tot de kraan'

Diverse medewerkers van Evides laten in de serie 'Van de Maas tot de Kraan' in vijf korte afleveringen zien hoe we het rivierwater innemen en hoe de waterzuivering en het transport in zijn werk gaat. Aqualab Zuid, een onafhankelijk waterlaboratorium, legt uit hoe de kwaliteitscontroles plaatsvinden. 

 

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.