Burgemeester Kopenhagen op werkbezoek bij NEREUS pilot in Rotterdam

bezoekers bekijken de pilotinstallatie over energie terugwinnen uit afvalwater

Burgemeester Frank Jensen van Kopenhagen heeft met een delegatie van 20 mensen een werkbezoek gebracht aan Rotterdam. Op het programma stond onder meer een bezoek aan Uit Je Eigen Stad en de NEREUS-pilot van Evides Industriewater.

Kopenhagen is verkozen tot nummer 1 in de Siemens European Green City Index en was in 2014 European Green Capital. De Deense hoofdstad heeft de ambitie om in 2025 de eerste CO2-neutrale hoofdstad te zijn. De delegatie uit Kopenhagen was dan ook meer dan geïnteresseerd in en onder de indruk van het NEREUS-project.

Vervolgonderzoek

Met de opgedane kennis uit het voormalige RINEW-project en een Interreg subsidie is onlangs het vervolgonderzoek NEREUS gestart. Hierin werken Nederlandse, Belgische, Franse en Engelse partners samen. In de pilotinstallatie op het terrein van stadsboerderij Uit Je Eigen Stad in Rotterdam-West testen onderzoekers het terugwinnen van energie uit afvalwater en nieuwe technieken voor het terugwinnen van fosfaat, cellulose, stikstof en gietwater.

 

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.