Deelname Evides aan Brabantse Wal Dag

Wandelroutes in de Brabantse Wal

Evides Waterbedrijf is aanwezig bij de 10e editie van de Brabantse Wal Dag op zondag 9 september. Het thema van dit jaar ‘duurzaamheid’ is één van de speerpunten van onze organisatie. Het evenement vindt plaats op Landgoed Mattemburgh in Hoogerheide.

Activiteiten 

Samen met onze Natura-2000 partners, Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten zijn we te vinden in het paviljoen bij Villa Mattemburgh. Evides medewerkers staan van 11.00 – 17.00 uur klaar om bezoekers te informeren over drinkwaterzuivering bij de Brabantse Wal, de natuurgebieden en duurzame besparingstips. Verder is er een quiz met leuke prijzen en kunnen kinderen het drinkwaterpeil meten of spelen met een levend ganzenbord. 

 

Drinkwater Brabantse Wal

Evides Waterbedrijf zorgt voor betrouwbaar drinkwater in Zuidwest Nederland. In de Brabantse Wal beheert Evides ecologisch 250 hectare natuurgebied. We maken drinkwater uit grondwater dat vanuit grote diepte omhoog wordt gepompt. Dit water zuiveren we met milieuvriendelijke technieken. Reststoffen uit het productieproces worden zoveel mogelijk hergebruikt. Het vervoer gaat via ondergrondse leidingen waardoor er geen transport of verpakking nodig is. 

 

Bijzondere waterhuishouding

Graslanden, vennen, heide en naald- en loofbossen maken de Brabantse Wal tot een gebied dat zorgt voor een bijzondere waterhuishouding. De gebieden Ossendrecht en Huijbergen zijn onderdeel van het internationale natuurgebied genaamd Grenspark De Zoom-Kalmhoutse Heide. Het gebied Halsteren is opvallend door zijn biodiversiteit aan insectensoorten zoals libellen en waterjuffers. 

 

Natuurbeheer op de Brabantse Wal

Samen met onze partners beschermen we en werken we samen aan initiatieven voor de natuurgebieden en het grondwater in de Brabantse Wal. Dit zijn de Provincie Noord-Brabant, Waterschap Brabantse Delta, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, ZLTO, Gemeente Woensdrecht, landgoedeigenaar van De Groote Meer en Grenspark Kalmthoutse Heide. Gezamenlijk zetten we ons in voor een effectief beheer van dit bijzondere natuurgebied en het verkrijgen van voldoende kwalitatief water voor verdere ontwikkeling van de natuur.
 

Eerdere berichten

De website Evides.nl werkt het best met cookies. Met cookies, soms van derden, kunnen wij algemeen websitebezoek analyseren en problemen met de site oplossen. Meer informatie vindt u op Disclaimer en privacy.